Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μακαρόνια στο φούρνο με αρνίσιο κιμά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6 ατομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ξηρή ρίγανη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα μαρινάρα
1/2 κιλό ζυμαρικά π.χ. πέννες
3 φλιτζάνια φρέσκο τυρί ρικότα
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3/4 φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο τυρί παρμεζάνα ρεγκάτο.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά με αλατισμένο νερό να βράσει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τη κανέλα, το γαρίφαλο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο κιμάς δεν είναι πλέον ροζ και οποιοδήποτε υγρό έχει εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα μαρινάρα και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς για περίπου 5 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλ τεντε. Όταν τελειώσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ βάζουμε 2 φλιτζάνια του ρικότα με τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και 1/2 φλιτζάνι του τυριού παρμεζάνα ρεγκάτο μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κιμά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα με τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μίγμα ρικότα από πάνω και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι του τυριού παρμεζάνα ρεγκάτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Όταν τελειώσει το φαγητό μας βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 12-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)