Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αρνάκι κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό μπούτι αρνιού, κομμένο σε μερίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
500γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, σκόρδο και ρίγανη.
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε να σοταριστεί για 15 δευτερόλεπτα, και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα όλα τα υπολείμματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας· προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό. Αφαιρούμε τυχόν λίπη από την επιφάνεια της σάλτσας που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, και την αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει αρκετά. Σερβίρουμε το αρνάκι με έναν ωραίο πουρέ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)