Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κρέμα καραμελέ με τυρί φιλαδέλφεια

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 12 άτομα

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
230γρ. τυρί κρέμα (π.χ. φιλαδέλφεια)
8 μεγάλα αυγά
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά 415γρ.
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά 397γρ.
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περιστρέφοντας απαλά το τηγάνι ( δεν ανακατεύουμε) , μέχρι το μίγμα να ροδίσει για 5 έως 7 λεπτά . Αμέσως χύνουμε την καραμέλα προσεκτικά σε ένα 9 ιντσών μεταλλική φόρμα στρογγυλή για κέικ . Αν σκληρύνει πριν να καλύψει πλήρως τον πάτο της φόρμας, θερμαίνουμε τη φόρμα για λίγο στο φούρνο και περιστρέφουμε ώστε η καραμέλα να καλύψει τον πάτο της φόρμας.
Χτυπούμε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και χτυπούμε τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να αναμιχθούν εντελώς. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα εβαπορέ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσεκτικά χύνουμε το μείγμα μας στην έτοιμη φόρμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα με τη κρέμα καραμελέ μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο ταψί 3-4 εκατ. ζεστό νερό.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν τα άκρα. Μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα . Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη κρέμα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.
Για να σερβίρουμε, περνούμε ένα μαχαίρι γύρω από τα άκρα του της φόρμας και αναποδογυρίζουμε την κρέμα καραμελέ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)