Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ!

από: Εδώ  

Μερικές φορές αυτό το κάτι λίγο σε κάνει να φτιάξεις άλλα από αυτά που έχεις στο μυαλό (όσο έχει μείνει, δεν το συζητάμε τώρα).
Η "προσφορά γνωριμίας" ενός πακέτου "Φύλλα Κρούστας για πίτες" έδωσε την ιδέα.
Το πακέτο ήταν 450 γραμμάρια και είχε 11 φύλλα (το είδα μετά, όταν μέτρησα τα ρολάκια στο ταψί), που τα έκοψα στη μέση κατά το μήκος, με τον τροχό της πίτσας.  Έτσι έγιναν 22 ρολάκια.
Στην φωτό τα 10 τεμάχια με τα λαχανικά.
 Και πάμε να δούμε τα ΥΛΙΚΑ σε ποσότητες χοντρικά, με το μάτι και κατά την κρίση του καθενός.
Σπανάκι φρέσκο, καλά πλυμένο
Μανιτάρια σε φέτες κατεψυγμένα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο Έξτρα παρθένο 2 κουταλιές
Αλατοπίπερο
Και από τυριά, 150 γραμ. Dirollo καπνιστό σε κυβάκια και 100 γραμ. Γιδοτύρι ψιχουλιασμένο με το χέρι
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ κλασσική για αυτές τις περιπτώσεις:  Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω κρεμμύδι και σκόρδο. Σωτάρω μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και ρίχνω τα μανιτάρια. Συνεχίζω μέχρι να μειωθούν τα υγρά που βγάζουν και ρίχνω το σπανάκι. Σκεπάζω το τηγάνι και το σπανάκι μειώνει τον όγκο του. Τότε ρίχνω το άσπρο τυρί και βγάζω από την φωτιά. Περιμένω λίγο να κρυώσει το μείγμα, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κίτρινο τυρί.
Παίρνω το μισό φύλλο, το λαδώνω ελαφρά και βάζω στην άκρη δυο κουταλιές γέμιση
 Αρχίζω να τυλίγω από μπροστά μου και αφού κάνω ένα- δύο κύκλους, κλείνω τα πλαϊνά μέχρι επάνω. Συνεχίζω το τύλιγμα και
 Τοποθετώ στο ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
 Λαδώνω την επιφάνεια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


 Τα ρολάκια με τα λαχανικά βγήκαν εννιά.
Τότε είπα να αντιγράψω τα FETA JALAPENO FLAUTAS που παίρνω κάθε φορά που πηγαίνουμε στα Friday's, μια Μεξικάνικη συνταγή.
Παίρνω 200 γραμ. Γιδοτύρι, μισό κουπάκι γιαούρτι Αγελάδος, όχι στραγγιστό (έφαγα φυσικά το καϊμάκι), μερικά φύλλα μαϊντανό και μια πιπεριά μακρυά πράσινη "τσούσκα" (ξέρεις αυτές τις καυτερές), ξεσποριασμένη.
Όλα τα υλικά στο multi και έγιναν μια κρέμα πηχτή.
Με την κρέμα αυτή φτιάχνω τα υπόλοιπα μισόφυλλα και βγαίνουν δέκα.
 Περισσεύουν δύο μισόφυλλα, που τα γεμίζω με κομμάτια από την τρίχρωμη βραστή σαλάτα που είχα κάνει παράλληλα, με κουνουπίδι, μπρόκολλο και καρότα
 Στο ταψί, πιο πάνω, τα οριζόντια είναι τα καυτερά, τα κάθετα είναι των λαχανικών και τα δύο κάτω, τα χοντρουλά, είναι με τα βραστά.
Τα καυτερά άργησαν λίγο να ροδίσουν, λόγω της περιεχόμενης υγρασίας, και τα άφησα στο φούρνο 5 λεπτά περισσότερο
Η βραστή σαλάτα, αυτή τη φορά, έγινε βράζοντας χωριστά τα υλικά, για 8 λεπτά (για al dente) και μετά σοκάροντας τα σε παγωμένο νερό, για να διατηρηθεί το χρώμα, όπως φαίνεται.
Με απλό λαδολέμονο και χοντρό αλάτι, η τέλεια χειμωνιάτικη σαλάτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)