..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φριτάτα πατάτας με σχοινόπρασο!



Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

1/2 κιλό μικρού μεγέθους πατάτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 μεγάλα αυγά
1/2 κιλό τυρί ρικότα
250γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν αρκετά τις κόβουμε σε κύβους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα πυρίμαχο αντικολλητικό τηγάνι (κατάλληλο για χρήση στο φούρνο) σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τις πατάτες και σωτάρουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το σχοινόπρασο, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπούμε μαζί τα αυγά και τα τυριά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο όπου ψήνουμε τη φριτάτα μας για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να σταθεί και να ροδίσει στο επάνω μέρος. Βγαζουμε τη φριτάτα από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε τη φριτάτα μας, κόβουμε σε μερίδες και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή Όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)