Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ρολό με κιμά και αυγά!



Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
750γρ. κιμά ανάμεικτο
5 αυγά
6 πατάτες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, ψίχα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά και τα ξεφλουδίζουμε. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ψίχα από το ψωμί, το κρασί, το αυγό που έμεινε, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μίγμα μας πολύ καλά.
Χωρίζουμε το μίγμα του κιμά σε δύο μέρη. Παίρνουμε το ένα μέρος και το πιέζουμε με τις παλάμες μας για να απλωθεί κατά μήκος και βάζουμε τα δύο αυγά. Τυλίγουμε προσεκτικά το κιμά και τον πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό μας με λαδόχαρτο κουζίνας και το βάζουμε στο ταψί. Βάζουμε και πατάτες γύρω από το ρολό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, τις ντομάτες, το λάδι και 1 φλιτζάνι νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το άλλο μέρος του κιμά που αφήσαμε.
Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα στο προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180οC μέχρι να ροδίσουν. 
Καλή Όρεξη!



1 σχόλιο:

  1. Για να γίνει πιο αφράτο αντί για κιμά ανάμεικτο (χοιρινό με μοσχάρι) μπορούμε να βάλουμε κιμά πρόβειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)