Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μοσχάρι με μελιτζάνες!


Υλικά :
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
Ι κιλό μελιτζάνες μέτριες στενόμακρες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (εάν έχετε 1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη τις βάζετε και συμπληρώνετε μόνο 50 γραμμάρια από το ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
Ελαιόλαδο εκλεκτό 50 με 70 γραμμάρια για το φαγητό και 100 με 120 γραμμάρια για το τηγανίσουμε τις μελιτζάνες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις πλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.
Καίμε τα 100 με 120 γραμμάρια ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τις τηγανισμένες τις βάζουμε σε ταψί που από την μια του μεριά το έχουμε ανασηκώσει (για να στραγγίσει το παραπανίσιο ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να σκεπάσει τις μερίδες από το μοσχάρι που έχουμε βάλει μέσα και το βράζουμε για 75 με 90 λεπτά.
Μετά βγάζουμε το βρασμένο κρέας το βάζουμε σε μια σουπιέρα, κρατάμε και το ζωμό που περίσσεψε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κι όταν κάψει ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη και το βρασμένο κρέας και όλα μαζί τα κοκκινίζουμε.
Όταν είναι κοκκινισμένα προσθέτουμε ή τα 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή το 1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη τις βάζετε και συμπληρώνετε μόνο 50 γραμμάρια από το ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ζωμό από το κρέας που περισσέψετε 50 με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο και τις τηγανισμένες μελιτζάνες (προσοχή ολόκληρες),αλάτι και πιπέρι και το 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας, (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό).
Πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει μείνει μόνο με το λάδι του (να μην έχει καθόλου νερά).
Σερβίρετε ζεστό (αλλά και χλιαρό)
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.
Αυτή την εποχή έχουμε τις καλύτερες μελιτζάνες
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)