Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Διατροφή κατά της χοληστερίνης.


Φρούτα, ξηροί καρποί, λάδι και λαχανικά είναι οι πρωταγωνιστές για μια ισορροπημένη διατροφή που νικά τη χοληστερίνη και ενισχύει την καρδιά. Οι φυτικές ίνες, τα «καλά» λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά λαχανικών και φρούτων μαζί με ορισμένα δημητριακά είναι ένας συνδυασμός τροφών που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και εξασφαλίζει λεπτή σιλουέτα. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται κυρίως στα όσπρια και τα δημητριακά. Έχουν την ιδιότητα να διευκολύνουν τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στο αίμα και να βελτιώνουν τη χλωρίδα των εντέρων. Επίσης μειώνουν την όρεξη επειδή χάρη σε αυτές οι τροφές παραμένουν περισσότερο χρόνο στο στομάχι και η μεταφορά της ζάχαρης στο αίμα γίνεται πιο αργά, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε το στομάχι μας γεμάτο, ενώ ταυτόχρονα δίνουν το αποτέλεσμα της «επίπεδης κοιλιάς». Αποφύγετε όμως την υπερκατανάλωση φυτικών ινών, γιατί μπορεί να έχετε αντίθετα αποτελέσματα. Τα αντιοξειδωτικά δεν έχουν μόνο αντιγηραντική επίδραση αλλά βοηθούν και στην απώλεια των επιπλέων κιλών. Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερη βιταμίνη C έχει ο οργανισμός μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα του να καίει λίπος. Τροφές με πλούσια αντιοξειδωτική δράση είναι: παστά και φρέσκα δαμάσκηνα, σταφίδες, μούρα, βατόμουρα, φραμπουάζ, φράουλες, μήλα, κεράσια, αβοκάντο, μπρόκολο, αμύγδαλα, τσάι, σάλτσα ντομάτας με λάδι ελιάς. Επίσης όλα τα σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τα μοναδικά «καλά» λιπαρά είναι φυτικής προέλευσης όπως εκείνα που περιέχονται στα φυτικά λάδια, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο και τα γαλακτοκομικά από σόγια. Είναι πλούσια σε αμινοξέα και ωμέγα-3, δρουν ενάντια στην χοληστερίνη, βοηθούν στη ρευστοποίηση του αίματος και ενεργούν ενάντια στις θρομβώσεις. Στη διατροφή σας προτιμήστε το λάδι ελιάς, επειδή όταν ζεσταίνεται, δεν χάνει τα θρεπτικά του συστατικά. Καλό θα ήταν όταν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, να προτιμήσετε αμύγδαλα, όχι ψημένα ούτε αλατισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)