Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλετα Σολομου σε σαλτσα βουτυρου αρωματισμενη με βασιλικο και σκορδο!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 φρέσκα φιλέτα σολομού, χοντροκομμένα και χωρίς το δέρμα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού *
1 κουταλιά φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, πολτοποιημένο
Αλάτι/Πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζουμε 3 περίπου κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα άλλο μπολ και το κρατάμε ξεχωριστά για το τελείωμα του πιάτου μας.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα φιλέτα μας πάνω στην ζεστή επιφάνεια. Περιμένουμε περίπου 1-2 λεπτά και γυρίζουμε τα φιλέτα μας. Όταν γυρίσουμε όλα τα φιλέτα με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται για 4-5 λεπτά και μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα μας και να μοιράσουμε όλο το μείγμα βουτύρου.
Κατεβάζουμε τα φιλέτα από την φωτιά και τοποθετούμε στα πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά περιχύνοντας τα με την σάλτσα που κρατήσαμε στην αρχή και συνοδεύοντας τα με ρύζι και σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)