..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Μπολονεζ (Bolognese) με απομειναρια γαλοπουλας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

200γρ. πανσέτα, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού καρότο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού σέλινο (κοτσάνι), ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
800γρ. τριμμένη ντομάτα, με τους χυμούς της
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια γαλοπούλα (προ-ψημένη), κομμένη σε μικρούς κύβους
500γρ. μακαρόνια πέννες ή ριγκατόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία βαριά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε την πανσέτα στην ζεστή κατσαρόλα και την τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να βγάλει το λίπος της. Ανακατεύουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο μέσα στην κατσαρόλα με την πανσέτα. Αν δούμε ότι το λίπος μέσα στην κατσαρόλα είναι πολύ λίγο μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα υλικά μας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες με το λευκό κρασί, και αφήνουμε να κοχλάσει για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζωμό, το γάλα και το μαϊντανό και επαναφέρουμε στην φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε την σάλτσα μας, μισοσκέπαστη, μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και αφήνουμε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα, για περίπου 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και περνάμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος τους. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με την σάλτσα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις μέχρι να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.
Σερβίρετε τα μακαρονια σας ζεστά πασπαλισμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί. Για επιδόρπιο επιλέξτε επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)