Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ψωμι με μπυρα και τυρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 1 ψωμί

Υλικά:

Λίγο βούτυρο για άλειμμα
230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
115γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
130γρ. σκληρό τυρί τσένταρ, τριμμένο
340γρ. κρύα μπύρα, (κατά προτίμηση Guinness)
1 – 2 κουταλιές ηλιόσπορους της σούπας

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί (9Χ5ίντσες) για ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλευριών, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, και τον άνηθο. Ανακατεύουμε υλικά στο μπολ να ενωθούν.
Προσθέτουμε το τυρί και ζυμώνουμε με την μπύρα. Βάζουμε την μαλακή ζύμη απλώνοντας την ομοιομορφα στο ταψί που αλείψαμε. Πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους την ζύμη από πάνω.
Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι το ψωμι να έχει εσωτερική θερμοκρασία 100οC, περίπου 45 έως 55 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφού το ξεφορμάρετε περιμένετε για περίπου άλλα 15 λεπτά πριν το κόψετε. Δοκιμαστε το ψωμι σας με σπιτική μερεντα…. είναι τέλεια! Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)