Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αρωματισμενο φιλετο λυθρινι στο φουρνο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για δύο άτομα

Υλικά:

2 φιλέτα από λυθρίνι (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κόκαλα)
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 μικρή πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
3-4 φέτες λεμονιού (προαιρετικά)
Αλάτι/πιπέρι
Σημείωση: για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε δύο φύλλα αλουμινόχαρτου ή αντικολλητικού χαρτιού φούρνου

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε σε μία επίπεδη επιφάνεια τα δύο φύλλα χαρτιού ή αλουμινόχαρτου και στο κέντρο τους τοποθετήστε τα φιλέτα. Προσθέστε στα φιλέτα αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Διανέμετε στα φιλέτα τις φέτες πιπεριού, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις φέτες λεμονιού.
Διπλώστε προσεκτικά το χαρτί κλείνοντας ερμητικά το φιλέτο σε μια κλειστή τσέπη. Είναι σημαντικό στο εσωτερικό της τσέπης να υπάρχει κενός χώρος όπου κατά την διάρκεια του ψησίματος θα δημιουργηθούν ατμοί που θα αρωματίσουν το ψάρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε τα φιλέτα για 15 έως 20 λεπτά μέχρι το ψαχνό των ψαριών να χωρίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Σερβίρετε με ψητή πατατα πουρε και λαχανικα ατμού. Για επιδίρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)