Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σολωμός με σάλτσα από μήλα και μάραθο!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας νερό
2/3 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
4-5 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεσαίου μεγέθους βολβοί μάραθου, καθαρισμένοι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μήλα για μαγείρεμα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι μέλι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπούμε ελαφρά μαζί τα αυγά και το νερό. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη ψίχα του ψωμιού. Ξεπλένουμε τα φιλέτα σολομού και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βουτάμε τα φιλέτα σε αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και μετά στη ψίχα για επικάλυψη και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και όλο το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε και το μάραθο και ανακατεύουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι τα μήλα και ο μάραθος μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού μαζί με τη σάλτσα μήλου σε μια ωραία πιατέλα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)