Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Πολύχρωμη κρύα μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια!


από : εδώ  
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια τορτελίνια 3 ή 4 τυριών
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα, βρασμένα για 3-4 λεπτά σε λίγο νερό και μετά περασμένα σε παγωμένο νερό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα περνάμε από κρύο νερό και αφού στραγγίξουμε τα περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια σε δοχείο με πώμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε το σκόρδο μέσα και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 1 λεπτό περίπου. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το λάδι. Αφού κρυώσει εντελώς ρίχνουμε μέσα το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και κτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τα τορτελίνια σε μία μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπρόκολο, την πιπεριά, τις ελιές και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε με το λαδόξυδο και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την σαλατιέρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα μας παγωμένη.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)