Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Φοντάν ζεστής σοκολάτας!

από : Εδώ  

 

Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
55γρ. βούτυρο, μαλακό, συν έξτρα για επάλειψη
85γρ. ζάχαρη άχνη
170γρ. συμπυκνωμένο γάλα (Carnation)
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας καφέ σε σκόνη (Nescafé Espresso), διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό
350γρ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
85γρ. αλεύρι φαρίνα
Κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα
6 x 150ml λεκάνες πουτίγκα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε ένα μεγάλο ταψί στο φούρνο στην μέση.
Βουτυρώνουμε έξι πυρίμαχα μπολάκια των 150ml για σουφλέ. Πασπαλίζουμε το κάθε ένα από τα μπολάκια με λίγο κακάο. Χτυπάμε με μίξερ χεριού το βούτυρο, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα αυγά, το μίγμα βανίλιας και τον καφέ, λίγα-λίγα κάθε φορά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα βουτυρωμένα μπολάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά πάνω στο ζεστό ταψί.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο αφού πρώτα αφαιρέσουμε το γλυκό μας από το φορμάκι.
Σημείωση: Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα για τα φοντάν σας στο ψυγείο για να τα ψήσετε μεταγενέστερα. Αν θα τα ψήσετε απευθείας από το ψυγείο πρέπει να τα αφήσετε στο φούρνο για 12 λεπτά αντί 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)