Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πικάντικο κοτόπουλο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4-6 ατομα

Υλικά:

1 κοτόπουλο (2,5-3 κιλά)
1/4 φλιτζάνι μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας νερό
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο, αποξηραμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές, τουρσί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την επικάλυψη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το νερό, τα μισά από τα σκόρδα (2-3 σκελίδες), το φασκόμηλο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χτυπάμε καλά ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, με το στήθος προς τα πάνω.
Αλείφουμε ολόκληρο το κοτόπουλο με το μίγμα της μουστάρδας.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά, ώσπου να ψηθεί καλά και εσωτερικά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι, και μαγειρεύουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο και το υπόλοιπο φασκόμηλο σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν το σκόρδο σκουρύνει, το βγάζουμε από το τηγάνι και το πετάμε. Μέσα στο αρωματισμένο λάδι προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, και το πιπέρι καγιέν. Καρυκεύουμε με αλάτι και ανακατεύουμε.
Για να σερβίρουμε, βουτυρώνουμε την επιφάνεια του κοτόπουλου, και το πασπαλίζουμε με το μίγμα της φρυγανιάς.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)