Συνταγη για 1 μετριο ταψι
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας βουτύρου1 ποτήρι τυρί φέτα τριμμένη
1 ποτήρι ανθότυρο τριμμένο
1 ποτήρι τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι χαλούμι τριμμένο
1 ποτήρι κίτρινο τυρί τριμμένο
1 ποτήρι μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
1 αυγό για το άλειμμα της σφολιάτας καλά κτυπημένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια καθαρή επιφάνεια και από το στενό μέρος υπολογίζουμε να κόψουμε 4 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε στο κέντρο το τυρί αφήνοντας λίγο κενό σε κάθε μεριά. Τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε το ρολό ώστε να δημιουργηθεί στριφτάρι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλες τις λωρίδες μέχρι να γεμίσει το ταψί. Αλείφουμε με αυγό τα στριφτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)