Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Αλμυρές τάρτες με διάφορα μανιτάρια και φινόκιο.

Συνταγή για 4 άτομα

από : Εδώ

Προσοχή συνταγή Αρτύσιμη

Υλικά:

225γρ έτοιμο φύλλο για τάρτες
Για τη γέμιση:
175γρ. διάφορα μανιτάρια, π.χ. άσπρα, shiitake, πορτοπέλο, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 μέρη
1 μεγάλο φινόκιο χοντροκομμένο σε φέτες 1 εκατοστού, ζεματισμένο και στραγγισμένο.
6 σκελίδες σκόρδο με το φύλλο τους και κοπανισμένες ελαφρά
ελαιόλαδο
Για την σάλτσα:
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε 4 φορμάκια τάρτας διαμέτρου 10 εκατοστών. Τοποθετούμε το έτοιμο φύλλο για τάρτες πάνω από το κάθε ένα φορμάκι και το αφήνουμε να μπει μέσα στην φόρμα. Πιέζουμε ελαφρά με τα δάκτυλα την ζύμη να πάρει το σχήμα της φόρμας και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τις άκριες της ζύμης έτσι ώστε να φτάνουν μόνο μέχρι το ύψος της φόρμας. Τοποθετούμε τα έτοιμα φορμάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο και σκεπάζουμε το κάθε ένα με πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε να καλύπτει μόνο το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με ξερά φασόλια ή φακές. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκριες του φύλλου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τα ξερά όσπρια και την μεμβράνη. Επαναφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 220οC για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και ο πάτος.
Απλώνουμε όλα τα λαχανικά (μανιτάρια, κρεμμύδι, και το βρασμένο φινόνιο) και το σκόρδο σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για είκοσι λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα το βούτυρο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε δύο σκελίδες σκόρδο από τα λαχανικά, αφαιρούμε το φύλλο και τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τον πολτό σκόρδου στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τα σκόρδα με τα υπόλοιπα λαχανικά. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με λαχανικά και ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε πολύ ελαφρά με λίγη σάλτσα.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά και συνοδεύουμε με λίγη σάλτσα στο πλάι και πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)