Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οι Βλάχοι κι όλοι οι χριστιανοί έκαναν κανονική νηστεία 40 μέρες!

Εάν έτρωγαν το πρωί τα Χριστούγεννα μετά την εκκλησία Παιδάκια ή Χοιρινή Μπριζόλα με τα σχετικά λύπη τα είχαν τρομερά προβλήματα.
Έκανε η νοικοκυρά από το βράδυ της παραμονής μέχρι το πρωί στις 04:00 πριν πάει στην Εκκλησιά και να Γιορτάσει το Μεγάλο Γεγονός Της Γεννήσεως Του Θεανθρώπου την Σούπα με Αρνί Μανάρι.
Έβαζε στην κατσαρόλα της το ένα μπροστινό από το Αρνί Μανάρι (αρνί που το μεγάλωνε στην Αυλή της σαν παιδί της, από τις πρώτες γέννες της χρονιάς) σε μερίδες με νερό κι αλάτι και το έβαζε στην φωτιά με ξύλα κι έβραζε σιγά σιγά, λίγο πριν το κατεβάσει έβγαζε το κρέας το έβαζε σε σουπιέρα δίπλα στην φωτιά του τζακιού και στην κατσαρόλα της έριχνε λίγο ρύζι.
Μετά την Εκκλησία σε όλους ένα πιάτο Σούπα με λίγο πιπέρι και μια μερίδα Αρνί Μανάρι κι ο Αφέντης του σπιτιού έκοβε το Χριστόψωμο.
Στις 10:00 έπαιρνε φωτιά το Τζάκι με τα Παιδάκια και τις Χοιρινές Μπριζόλες και τα κοντοσούφλια.
nikolaos
Ευλογημένα και Καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)