Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Χοιρινό Φιλέτο σε σάλτσα νταϊάν!


xoirino filetoΣυνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί ή σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1/2 κιλό φιλέτο χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε τέσσερις φέτες
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό

Eκτέλεση:

Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε μαζί το νερό, το κρασί ή τη σάλτσα Worcestershire, το χυμό λεμονιού τη μουστάρδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το περιττό λίπος από το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βαρετού τύπου βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο να λιώσει. Ψήνουμε το χοιρινό σε μέτρια φωτιά για 6 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε από προηγουμένως.
Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή μαϊντανό. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτα πουρέ.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)