Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σπαγγέτι Βονκολε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ. μικρά φρέσκα μύδια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντσούγιας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450γρ. σπαγγέτι

Eκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μύδια, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μένουν ανοικτά, όταν τα χτυπήσουμε απότομα.
Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ή έως ότου όλα τα μύδια ανοίξουν. Πετάμε όσα μύδια μείνουν κλειστά αφού τα βράσουμε μέχρι και πέντε λεπτά.
Αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα και τη βουτάμε γρήγορα μέσα στα υγρά τους στην κατσαρόλα για να ξεπλυθεί η τυχόν άμμος. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας χρησιμοποιώντας καθαρή λεπτή βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τα υγρά και απορρίπτουμε τυχόν ακαθαρσίες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα αντσούγιας και το μαϊντανό και ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υγρό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μυδιών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ-τέντε και τα στραγγίζουμε, περνώντας τα κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα βρασμένα μύδια στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα αλλά και να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ζεστά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)