Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ρολό κρέμας με φράουλες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 1 ρολο

Υλικά:

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ορθογώνιο μετρίου μεγέθους και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ χτυπούμε τα αυγά πολύ καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς. Ανακατεύουμε μαζί με το μίγμα των αυγών το νερό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Το μίγμα θα πρέπει να είναι ελαστικό στην αφή, και να αρχίζει να συρρικνώνεται μακριά από τις πλευρές του ταψιού.
Απλώνουμε μια πετσέτα, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε το ρολό στην πετσέτα. Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τις σκληρές άκριες του κέικ . Τυλίγουμε το κέικ επάνω στην πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπούμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Βάζουμε μέσα και τις φράουλες και ανακατεύουμε. Ξετυλίγουμε το κέικ. Απλώνουμε την κρέμα φράουλα, και το τυλίγουμε πάλι. Το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με σαντιγί από πάνω αν θέλουμε.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)