Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πασχαλινή Συνταγή, Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με λεμόνι και ρίγανη!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού (από 6-7 λεμόνια)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας ρίγανη ξερή
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 2 κιλά)
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το νερό σε ένα μεγάλο δοχείο. Τρίβουμε το αρνίσιο μπούτι με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε στη μαρινάδα, γυρίζοντας το ώστε η μαρινάδα να το καλύψει. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη το δοχείο και τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας το μπούτι μια με δύο φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Μεταφέρουμε το αρνίσιο μπούτι με τη μαρινάδα σε ένα ταψί. Καλύπτουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια γυρίζουμε το μπούτι. Καλύπτουμε και πάλι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC.
Ψήνουμε το φαγητό μας για 2 ώρες. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Καλύπτουμε το φαγητό μας και ψήνουμε για 1 ώρα. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200οC. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο του φαγητού μέχρι οι πατάτες ροδίσουν στις άκριες για περίπου15-20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε το αρνί με τις πατάτες σε μια ωραία πιατέλα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)