Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σοκολατάκια με άρωμα πορτοκάλι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 20 σοκολατακια
Υλικά:
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
230γρ. σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
Κακάο σε σκόνη
170γρ. σοκολάτα κουβερτουρα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μαζί σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε το μίγμα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει, και να γίνει ένα ομοιόμορφο, γυαλιστερό μίγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα της σοκολάτας σε ένα μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και να σφίξει.
Όταν σφίξει αρκετά, πασπαλίζουμε τα χέρια μας με σκόνη κακάο για να μην κολλάει το μίγμα, και φτιάχνουμε σοκολατάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την σοκολάτα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βουτάμε τα σοκολατάκια μας μέσα στο μίγμα της σοκολάτας, και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ώσπου να στεγνώσουν. Διατηρούμε τα σοκολατάκια μας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)