Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μπουκιές Νυχτερίδας!



από:  Εδώ

Συνταγή για περίπου 16 μπουκιές.

Υλικά:

1 πακέτο (225γρ.) τυρί κρέμα (κατά προτίμηση φιλαδέλφια)
225γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού σάλτσα πέστο
1,5 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο (poppy seeds)
8 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
32 κόκκους κόκκινο πιπέρι
32 τριγωνικά πατατάκια τορτίγιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε το τυρί κρέμα και το κατσικίσιο τυρί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Με μίξερ χεριού τα κτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν και να ενωθούν. Όσο κτυπάμε προσθέτουμε και το πέστο μέσα στα τυριά. Όταν ομογενοποιηθούν τα τρία υλικά σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Βάζουμε τον παπαρουνόσπορο σε ένα μπολ και τον ανακατεύουμε με το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βγάζουμε το μίγμα τυριών από το ψυγείο και πλάθουμε 16 μπάλες σε σχήμα στρογγυλού κεφτέ. Περνάμε την κάθε μπάλα τυριού μέσα από το μίγμα παπαρουνοσπορου μέχρι να καλυφθεί εντελώς και να μην φαίνεται το χρώμα του τυριού. Βάζουμε την κάθε μία μπάλα σε απόσταση από την επόμενη μέσα σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
Πατάμε δύο φέτες ελιάς πάνω σε κάθε μπάλα τυριού για να σχηματίσουμε τα μάτια. Μέσα σε κάθε φέτα ελιάς τοποθετούμε και πιέζουμε ελαφρά ένα κόκκο κόκκινου πιπεριού για να σχηματιστεί η κόρη του ματιού. Πάνω ακριβώς από τα μάτια τοποθετούμε δύο τριγωνικά πατατάκια τορτίγιας για να σχηματιστούν τα φτερά.
Αν έχουμε χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα τα φτερά στο σπίτι. Παίρνουμε μαλακές μεξικάνικες πίτες τορτίγιας και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράσσουμε και κόβουμε τα φτερά της νυχτερίδας όπως τα βλέπουμε στην φωτογραφία. Αφού τα αλείψουμε και από τις δύο πλευρές με λίγο σπορέλαιο τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) 6-8 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού ετοιμάσουμε τις μπουκιές μας τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά πριν σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)