Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Μπιφτέκι Έλβις με ξιδάτη σαλάτα!



Από : Εδώ
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:
1 αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι φρέσκο εστραγκόν, μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο αυγό
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι/πιπέρι
Για την σαλάτα:
2 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
4 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια μαρούλι χοντροκομμένο με το χέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι από το τουρσί
Αλάτι
4 ψωμάκια τσιαπάτα, χαραγμένα για σάντουιτς.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέσα σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια τα οποία τοποθετούμε σε μία καθαρή επίπεδη πιατέλα ή δίσκο. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο καταψύκτη και τα αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν να τα ψήσουμε.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σαλάτα. Βάζουμε σε μία σαλατιέρα τις ντομάτες , τα αγγουράκια τουρσί, το μαρούλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τοποθετούμε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια.
Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπιφτέκια τα οποία ψήνουμε ανάλογα με τα γούστα μας (10 λεπτά για καλοψημένα) γυρίζοντας τα τακτικά.
Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε το τηγάνι πάνω στην φωτιά. Ψήνουμε ελαφρώς στο τηγάνι τα ψωμάκια βάζοντας τα πρώτα με το άνοιγμα προς τα κάτω για να απορροφήσουν την γεύση από το τηγάνι.
Βάζουμε ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και μοιράζουμε την σαλάτα σε τέσσερα μέρη. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια όσο είναι ακόμη ζεστά.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)