Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παγωτό blueberry (είδος βατόμουρου)!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 16-18 ατομα

Υλικά:

3 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια γάλα
4 ελαφρά χτυπημένους κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι κάρδαμο ή κανέλα σε σκόνη
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα (προαιρετικό)

Eκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε τα μύρτιλα, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μειώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το μίγμα. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο blueberry μίγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
Ρίχνουμε το blueberry μίγμα μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μέτριο μπολ, πιέζοντας σε στερεά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Απορρίπτουμε τα στερεά και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι του μίγματος blueberry και το 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος στο μίγμα που περάσαμε από το σουρωτήρι. Το σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μίγμα βατόμουρου στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε μαζί τα 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό περισσότερο. Ανακατεύουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα σε χτυπημένους κρόκους αυγών. Επιστρέφουμε το υπόλοιπο ζεστό μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι το μίγμα να βράσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και τη βανίλια, το κάρδαμο ή τη κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Σε ένα παγωμένο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τη σαντιγί στο παγωμένο μίγμα του γάλακτος. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη σε καταψύκτη παγωτού. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, προσθέτουμε το blueberry μίγμα, την εναπομένουσα φλούδα πορτοκαλιού, και αν θέλετε τα καρύδια. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο στον καταψύκτη.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)