Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Μεξικάνικα Τσιουρος με άρωμα κανέλας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 20 τσιουρος

Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανιλίνη
Λάδι για τηγάνισμα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα αλεσμένη

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε μαζί το νερό, το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι αμέσως, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα μέχρι να σχηματίζει μια μπάλα και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπούμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής που φέρει μεταλλική άκρη σε σχήμα μεγάλου αστεριού. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε ένα ταψί. Σχηματίζουμε με το κορνέ πάνω στο χαρτί τα τσιούρος σε μακρόστενο σχήμα μήκους περίπου 5-6 εκατ..
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα στους 190οC. Τηγανίζουμε μερικά τσιούρος στο καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Κρατούμε ζεστά τα τσιούρος που τηγανίσαμε, στο φούρνο στους 150οC, ενώ τηγανίζουμε τα υπόλοιπα.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ρολάρουμε τα ζεστά τσιούρος στο μίγμα της κανέλας και της ζάχαρης και τα σερβίρουμε ζεστά.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)