Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Παγωτό κερασί με άρωμα βανίλιας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

700γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 συσκευασία βανίλιας
8 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι κερασιού:
Τοποθετούμε μισό κιλό από τα κεράσια και 1/3 φλιτζάνι από τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα κεράσια – περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα κεράσια και όλα τα υγρά της κατσαρόλας μέσα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε εντελώς. Σουρώνουμε το μίγμα στίβοντάς το καλά με τα χέρια μας, πετάμε τα στερεά υπολείμματα, και τα υγρά που βγαίνουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του περίπου σε 1 φλιτζάνι, θα χρειαστούν περίπου 8 έως 10 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Φτιάχνουμε κατόπιν τη βάση για το παγωτό:
Γεμίζουμε ένα μεγάλο δοχείο με πάγο και νερό. Τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο μπωλ μεσαίου μεγέθους ένα λεπτό σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να το μείγμα να πήξει και να ασπρίσει. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος λίγο-λίγο σταθερά στο μείγμα των κρόκων. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από το λεπτό σουρωτήρι στο μεσαίο μπωλ και τοποθετούμε το μπωλ μέσα στο δοχείο με τον πάγο και το νερό για να κρυώσει καλά.
Τέλος, φτιάχνουμε και το παγωτό:
Κόβουμε τα κεράσια που μας έχουν μείνει στη μέση, και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Μόλις η βάση του παγωτού κρυώσει τελείως, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι κερασιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εάν θέλουμε ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα παρασκευαστή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του για την παρασκευή παγωτού. Προσθέτουμε τέλος και τα μισά κεράσια με το λεμόνι, και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο με καπάκι. Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσει καλά. Το παγωτό αυτό στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα.
Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ωραία μπολάκια ή ποτήρια γαρνίροντας με μπισκότα και φρέσκα κεράσια.
Παγωμένη Απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)