Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Ιμάμ Μπαϊλντί!


Υλικά :

1 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κιλό ώριμες ντομάτες(χωρίς φλούδες και σπόρια τριμμένες στον τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο ή λίγη φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση :
Σκίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε, και τις βάζουμε στο ταψί μας.
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κάνουμε τη γέμιση μαγαρίζουμε τα 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, το 1 κιλό τριμμένες στον τρίφτη ώριμες ντομάτες(χωρίς φλούδες και σπόρια, τα 50 γραμμάρια εκλεκτό ελαιόλαδο, το 1/2 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Μ΄ ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε με τη γέμιση μας τις μελιτζάνες (εάν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε ανάμεσα στις μελιτζάνες μας.
Πασπαλίζουμε όλες τις μελιτζάνες με τριμμένο κεφαλοτύρι ή με τριμμένη φέτα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 80 με 90 λεπτά.
Για να μην σας αρπάξουν οι μελιτζάνες από πάνω όταν δείτε ότι έχουν ροδίσει ή σβήστε τις επάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Αντί για ταψί μπορείτε να βάλετε ένα πυρέξ.
Επίσης εσείς μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα από τα υλικά ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)