Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μακαρόνια βίδες με λαχανικά και τυρί κότατζ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια βίδες
2 καρότα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χονδροκομμένα
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 πράσινα κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
8-10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και τα ανακατεύουμε μέσα στο τυρί κότατζ. Τοποθετούμε το τυρί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά για να αρωματιστεί.
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από τα πιο σκληρά, δηλαδή πρώτα το καρότο, μετά οι πιπεριές, το κρεμμύδι, η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις ελιές και τελευταία τη ντομάτα. Κάθε φορά που βάζουμε ένα λαχανικό τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε στο τηγάνι τις βίδες μόλις προσθέσουμε το τελευταίο λαχανικό δηλαδή τις ντομάτες.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μια ωραία πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με το αρωματισμένο τυρί κότατζ.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)