Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τιραμισού!

υνταγες για όλα τα γουστα!
Συνταγή για 12 άτομα

Υλικά:

6 κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κιλό τυρί μασκαρπόνε
1/4 φλιτζάνι δυνατό εσπρέσσο, χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ρούμι, λικέρ καφέ ή Καλούα
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε με σύρμα ελαφρά τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη ώσπου να ανακατευτούν καλά.
Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, και το μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, ώσπου το μίγμα να πάρει μία βράση. Κατόπιν αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το μίγμα κρυώσει, το βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την βανίλια ώσπου να πήξει και να γίνει μια αφράτη σαντιγύ.
Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε στο μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά ώσπου να αποκτήσει μια λεία υφή.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον καφέ και το ρούμι. Χωρίζουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στη μέση κατά μήκος, και τα ραντίζουμε με το μίγμα του καφέ.
Σε ένα ωραίο φαρδύ μπολ τοποθετούμε την μισή ποσότητα των μπισκότων έτσι ώστε να καλύπτεται ο πάτος και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μίγμα του μασκαρπόνε, το απλώνουμε ομοιόμορφα, και ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα της κρέμας σαντιγύ.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά, και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε το τιραμισού μας στο ψυγείο για 4-6 ώρες, ώσπου να σφίξει καλά.
Απολαύστε! You might als

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)