Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ασιάτικη μακαρονοσαλάτα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

1/2 κιλό ζυμαρικά φετουτσίνι ή λινγκουίνι
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
1 1/2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, ψημένο
Για το ντρέσινγκ:
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3/4 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κοχλάσει για 3-4 λεπτά και να δέσει ελαφρώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά μας το κοτόπουλο, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και τον κόλιαντρο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε τη σαλάτα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 24 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)