Συνταγη για 10 ατομα
Υλικά:
5 φλιτζάνια νερό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 πακέτο αμύγδαλα ασπρισμένα
3 κουταλιές ροδόσταγμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τη μαστίχα, το ροδόσταγμα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας πήξει.Όταν το μίγμα μας πήξει το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το χαλβά μας από τη φόρμα και τον τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Διακοσμούμε το χαλβά μας με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Απολαύστε!
Σε ένα χαλβά δεν λέω ποτέ όχι.Το ροδόσταγμα πρέπει να του δίνει ιδιαίτερα αρωματική γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφή