Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τάρτα με μήλα και κεράσια!



από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
 
Ζύμη :

2 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.βούτυρο παγωμένο
4 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Γέμιση :
4 μεγάλα μήλα
1 φλ.κεράσια χωρίς κουκούτσια
½ λεμόνι
1 φλ.μαρμελάδα βερύκοκο (χρυσόμηλο)
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα



 Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε στο αλεύρι. Με τις παλάμες σας τα τρίβετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τους κρόκους και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Την πλάθετε σαν ρολό, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια , την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό και καλύπτετε την επιφάνεια ενός ταψιού ή μιας φόρμας τάρτας. Με ένα μαχαίρι κόβετε τις προεξοχές και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη. Απλώνετε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ½ εκ.και τις ραντίζετε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Απλώνετε τα μήλα και τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Κόβετε το βούτυρο και τον σκορπίζετε στην επιφάνεια. Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί κελσίου) για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)