Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Βαλσαμόλαδο...

από :Εδώ 


Είναι η εποχή του...Από παλιά όλα τα ελληνικά σπίτια είχαν ένα μπουκάλι βαλσαμόλαδο στο σπίτι τους,με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του,το οποίο χρησιμοποιούσαν για την επούλωση πληγών και τραυμάτων αλλά και για μασάζ σε πόνους αρθρώσεων ή πόνους από γρίπη...Όμως εκτός από αυτό, το βαλσαμόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σαλάτες μας,αλλά και για μασάζ σώματος(σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βάλετε μέσα στο βάζο,μαζί με το λάδι και το βαλσαμόχορτο και 2-3 σπυριά λιβάνι)...
Η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή...Μαζεύετε το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου,ενώ βρίσκεται στην ανθοφορία του(σε μεγάλο υψόμετρο το βότανο ανθίζει αργότερα.Προχθές μάζεψα από τα Χάνια Πηλίου(1200 μέτρα)...)Είναι εύκολο να το αναγνωρίσετε με τα χαρακτηριστικά μικρά θυσανωτά λουλουδάκια του σε έντονο κίτρινο χρώμα...
...κατόπιν κόβετε με ψαλιδάκι τα άνθη, κυρίως, από το βότανο ...
...και τα βάζετε σε γυάλινο βάζο...
...φροντίζετε να γεμίσει το βάζο μέχρι πάνω χωρίς όμως να τα πιέσετε...
...κατόπιν γεμίζετε το βάζο (να σκεπάσει το βότανο)με ελαιόλαδο καλής ποιότητας...

 ...και το αφήνετε σε κάποια θέση στην κουζίνα σας(αν θέλουμε το βαλσαμόλαδο για εξωτερική χρήση μπορούμε να το αφήσουμε στον ήλιο,όμως το λάδι ταγγίζει και γι αυτό καλύτερα-ιδιαίτερα αν το τρώμε-να το αφήσουμε σε χώρο σκιερό),για 40-45 ημέρες ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό....
 ...μετά το πέρασμα αυτών των ημερών,στραγγίξτε και φυλάξτε το κόκκινο λάδι σε μέρος σκιερό και χρησιμοποιήστε το ανάλογα με τις ανάγκες σας......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)