Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Cookies με Φυστικοβούτυρο.


Συνταγή για περίπου. 45 μπισκότα


Συστατικά:
Cookies:
2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
2 φλυτζάνια συσκευάζονται ελαφρά καφέ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο thickly φιστίκια (ανάλατα)
Extra ψιλοκομμένα φιστίκια (για γαρνιτούρα)


Ganache:
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 τσιπ σοκολάτας φλιτζάνι γλυκόπικρη


Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 190oC.
Χτυπάμε για 2 λεπτά σε ένα ηλεκτρικό μίξερ το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και μαγειρική σόδα μέχρι ομαλό και αναμειγνύονται. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι προσθέστε το ψιλοκομμένο φιστίκια.
Κουτάλι το μείγμα χρησιμοποιώντας μια κουταλιά επάνω σε ένα ungreased φύλλο ψησίματος, αφήνοντας 4 εκατοστά κενό ανάμεσα σε κάθε cookie. Ψήστε, ένα φύλλο ψησίματος σε έναν χρόνο, 10 λεπτά ή μέχρι τα cookies είναι διογκωμένο και ελαφρώς χρυσό.
Αφήστε τα μπισκότα κρυώσει εντελώς, πριν την αφαίρεση από το ταψί. Όταν κρυώσει τα κανονίσουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Για την προετοιμασία της ganache: Τοποθετήστε τα βαριά κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά. Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ και περιχύστε το με το ζεστό κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομαλή. Σε ένα ξεχωριστό χώρο μπολ το επιπλέον ψιλοκομμένα φυστίκια για γαρνιτούρα.
Πάρτε ένα cookie με τα δάχτυλά σας και σε μεγάλα βάθη, έως και τα μέσα, στην ganache και απευθείας στο ψιλοκομμένα φιστίκια για να το διακοσμήσει. Τακτοποίηση σε μια πιατέλα και αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα cookies.
Διατηρήστε τα μπισκότα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Απολαύστε το
!!!

από :http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)