..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σουηδικά Κεφτεδάκια


Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
400γρ. άπαχο χοιρινό κιμά
1 αυγό, χτυπημένο
1 μικρό κρεμμύδι, περασμένο στον τρίφτη
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
400ml ζεστό βοδινό ζωμό (από 1 κύβο ζωμό βοδινό)

Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα με το χέρι και σχηματίστε μικρά κεφτεδάκια περίπου σε μέγεθος καρυδιών (γύρω στα 25 κεφτεδάκια).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία δόσεις για να τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια.
Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει η σάλτσα επαναφέρουμε στο τηγάνι τους κεφτέδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν με την σάλτσα. Αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και να πάρουν τα αρώματα της σάλτσας.
Σερβίρετε τα σουηδικά κεφτεδάκια με μαρμελάδα cranberry και πουρέ πατάτας.

Καλή Όρεξη!!!


από: http://xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)