Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινό Μενταγιόν σε μεθυσμένο σάλτσα μανιταριών (Συνταγή γερμανικά).


Συνταγή για 6

Συστατικά:
1kg χοιρινό φιλέτο (κομμένα σε χοντρά μετάλλια)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά για κάθε χρήση αλεύρι
3 / 4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Flip κάθε μετάλλιο σε μια κομμένη πλευρά και πιέστε προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού σας για να ισιώσουν λίγο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ και εποχή με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό προσθέσει αρκετά το κρέας και τα καυτηριάζω μέχρι να πάρουν ροδίσουν από τη μία πλευρά για 2 έως 3 λεπτά. Flip και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι το κρέας να είναι καλά ροδίσουν και ελαφρώς σφιχτή στην αφή, περίπου δύο λεπτά ακόμα. Βγάλτε από το τηγάνι και να αναιρέσει.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το βούτυρο και αφήστε λιώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε από περίπου 3 λεπτά ή μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά που έχει εξατμιστεί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέστε το κόκκινο κρασί.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ κρασί, περίπου 3 λεπτά, και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήστε τη στάση για περίπου 8-10 λεπτά έως ότου η θερμοκρασία του τηγανιού πέφτει σημαντικά. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και μαϊντανό, επιστρέφει το χοιρινό κρέας και τοποθετήστε ξανά φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ρίχνεις το χοιρινό κρέας μια-δυο φορές για να απορροφήσουν ένα μέρος της σάλτσας. Όταν πήξει η σάλτσα αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό με άσπρο ρύζι και λαχανικά στον ατμό. Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)