..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ταλιατέλες al μύκητες (Ιταλική συνταγή)


Συνταγή για 4

Συστατικά:
500g. ταλιατέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φέτες μανιτάρια
1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι
1 / 3 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίστε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλλά λίγο υγρό αφήνεται ακόμα στο τηγάνι.
Περίοδος με αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήστε το περιεχόμενο του τηγανιού για να κρυώσει και εν τω μεταξύ, την προετοιμασία των ζυμαρικών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις topackage για al dente.
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα βγάζουμε από τη φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσει και να σταματήσει το μαγείρεμα. Επιστροφή στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο σε τηγάνι με μανιτάρια, και τοποθετήστε πάλι τη θερμότητα. Ανακατεύουμε και μείωση της θερμότητας. Αφήστε τη σάλτσα πυκνώσει και προσθέστε τα μακαρόνια.
Αφήστε τα υλικά να ζεσταθεί και να εξυπηρετήσει ολοκληρωμένος με τριμμένη παρμεζάνα. Απολαύστε το!

από :http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)