Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Χαλουμι στην πιτα με σαλατα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2-3 άτομα
Υλικά:
1 χαλούμι περίπου 250γρ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξηρό δυόσμο, τριμμένο
2-3 πίτες (κατά προτίμηση κυπριακές)
Για τη σαλάτα:
2 φλιτζάνια τριμμένο άσπρο λάχανο
1 καρότο περασμένο σε λεπτό τρίφτη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμονι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την σαλάτα. Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την σαλατιέρα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Κόβουμε το χαλούμι σε χοντρέ φέτες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το δυόσμο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το χαλούμι να καλυφθεί με το λάδι και το δυόσμο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά το χαλούμι στο τηγάνι γυρίζοντας για να ψηθεί και στις δύο πλευρές. Όταν τελειώσουμε με το χαλούμι ψήνουμε τις πίτες στο ίδιο τηγάνι γυρίζοντας τις και αυτές για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε το χαλούμι μέσα στις πίτες μαζί με αρκετή σαλάτα.
Σερβίρετε τις πίτες σας ζεστές με την υπόλοιπη σαλάτα στην άκρη. Για επιδορπιο επιλεξτε μια ωραια σοκολατοπιτα!Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)