Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ταλιατελες με Λευκη Σαλτσα Μανιταριων!


Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. ταλιατελες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ αλλά να υπάρχει λίγο υγρό στο τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε τα υλικά στο τηγάνι να κρυώσουν και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλτέντε.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα κατεβαστέ από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Προσθέστε στο τηγάνι με τα μανιταρια την φρέσκα κρέμα και το μοσχοκάρυδο και επαναφέρετε στην φωτιά. Ανακατέψτε και χαμηλώστε την φωτιά. Αφήστε την σάλτσα να δέσει και προσθέστε τις ταλιατέλες. Αφήστε να ζεσταθούν τα μακαρονια και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)