Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Αρνάκι με Σπανάκι!


Υλικά :
1 1/2 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κιλό σπανάκι
100 με 150 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και μετά το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και όταν βράσει βάζουμε το σπανάκι για 2 με 3 λεπτά, μετά στραγγίζουμε το σπανάκι, χύνουμε το νερό βάζουμε καθαρό βάζουμε και το σπανάκι και το βράζουμε για 4 με 6 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι κι όταν κάψει κοκκινίζουμε το ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη, όταν κοκκινίσει βάζουμε και το αρνάκι μας και το κοκκινίζουμε κι αυτό.
Διαλύουμε σε λίγο νερό τα 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας με το κοκκινισμένο κρεμμύδι και το αρνάκι μας συμπληρώνουμε ακόμη λίγο νερό να σκεπάσει αρνάκι, αλάτι πιπέρι και το βράζουμε.
Όταν δούμε ότι το αρνάκι μας έχει βράσει ρίχνουμε το βρασμένο σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμη όλα μαζί.
Σερβίρετε ζεστό Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη
Αυτή τη συνταγή την έμαθα από την
Μητέρα μου
nikolaos
Εάν έχετε καλές ώριμες ντομάτες μπορείτε βάλετε μερικές ψιλοκομμένες μαζί με το χυμό της ντομάτας.
Το σπανάκι το βράζουμε στην αρχή για 2 με 3 λεπτά και μετά αλλάζουμε το νερό και το στραγγίζουμε, για να γίνει πιο ελαφρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)