Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Λικέρ από τα κουκούτσια των κερασιών!



Υλικά :

Τα κουκούτσια από 1 κιλό κεράσια
100 γραμμάρια κεράσια
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)
1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα τους)

Εκτέλεση :

Βάζουμε σ΄ ένα μεγάλο βάζο που να κλείνει καλά τα κουκούτσια από 1 κιλό κεράσια, (λίγα λίγα όπως τα τρώμε ή όλα μαζί) τα βγάζετε με μια φουρκέτα και προσοχή δεν τα πλένουμε.
Εάν τα βάλουμε όλα μαζί βάζουμε και τη ζάχαρη όλη μαζί, αλλιώς λίγα λίγα τα κουκούτσια λίγη λίγη και τη ζάχαρη, τα κλείνουμε καλά, τα αναταράσσουμε και τα βάζουμε σε ζεστό αλλά σκιερό μέρος.
Εάν είναι όλα μαζί τα κουκούτσια και η ζάχαρη τα αναταράσσουμε κάθε μέρα πρωί κι απόγευμα για ένα μήνα.
Στις 15 ήμερες βάζουμε στο βάζο και τα 100 γραμμάρια κεράσια χαραγμένα όπως χαράσσουμε τις ελιές πριν τις βάλουμε στο νερό.
Εάν τα βάλουμε λιγόλογα κάθε φορά που θα βάζουμε κουκούτσια και ζάχαρη πάλι θα τα αναταράσσουμε.
Όταν περάσει ο μήνας ανοίγουμε το βάζο και βάζουμε τα 1000 ml κονιάκ λευκό (εάν δεν βρείτε βάλτε Βότκα ή Ρούμι, όχι κάτι χρωματιστό γιατί θα χάσετε το χρώμα τους), εάν το θέλετε πολύ δυνατό μπορείτε να βάλετε και οινόπνευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ Οινοποιίας όχι αυτό στα μπουκαλάκια των Σουπερ Μάρκετ δεν κάνει)και το αφήνετε για 5 ήμερες στον ήλιο
Όταν περάσουν οι ημέρες ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε το μείγμα σε τούλι από μπομπονιέρες (βάλτε μερικές στρώσεις), κρατάμε το σιρόπι και πετάμε τις φλούδες από τα κεράσια και τα κουκούτσια, εάν είναι θολό θέλει κι άλλο αλκοόλ, και μετά το βάζουμε σε μπουκάλια που τα κλείνουμε καλά.

Σερβίρετε σκέτο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή σε χαμηλό ποτήρι με πολλά θρυμματισμένα παγάκια και αρκετή σόδα ή γκαζόζα.
Καλή Επιτυχία και Καλά Ποτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)