250 γραμμάρια κουβερτούρα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
35 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κονιάκ
2 κρόκους αυγών
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση :
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και τους κρόκους των αυγών και 2 με 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Όλα μαζί τα κτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη και απαλή κρεμά.
Την χρησιμοποιούμε στο να φτιάξουμε τούρτες, πάστες, προφιτερόλ, αλλά και σκέτη σε μπολάκια και παγωμένη είναι ένα ευχάριστο γλύκισμα.
Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)