Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ριγκατόνι με πικάντικο λουκάνικο και κατσικίσιο τυρί!

από:  Εδώ

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600-700γρ. πικάντικο λουκάνικο (αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος και κρατάμε μόνο την γέμιση)
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα (κομμένη σε μικρές μπουκιές)
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
100γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικό).


Εκτέλεση:

Βάζουμε αρκετό νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζουμε ανάλογα. Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να γίνουν αλτέλντε και τα στραγγίζουμε. Τα περνάμε από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους. Επαναφέρουμε τα ριγκατόνι στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε μακριά από την φωτιά.
Όσο ετοιμάζουμε τα μακαρόνια βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε την γέμιση από τα λουκάνικα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα προσπαθώντας να την χωρίσουμε και να γίνει σπυρωτή. Αφού σοταριστεί για 3-4 λεπτά το λουκάνικο το βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπιτή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Πετάμε τυχόν περιττό λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε του υπόλοιπο ελαιόλαδο (11/2 κουταλιά της σούπας). Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια τα οποία τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε στο τηγάνι την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η κολοκύθα. Σβήνουμε την κολοκύθα με το λευκό κρασί και αφήνουμε στην φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με την γέμιση από το λουκανικο. Ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις τα υλικά μας και αφού ζεσταθούν τα ζυμαρικά (2-3 λεπτά) κατεβάζουμε από την φωτιά. .
Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι για να διορθώσουμε την γεύση και σερβίρουμε σε πιάτα.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τυρί παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)