Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Πατατες τζακετ με μπροκολο και μπεικον!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες, καλά πλυμένες με το φύλλο τους
1.5 φλιτζάνια μπρόκολο, σε κομματάκια και προ-βρασμένο
4 λεπτές φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί έμενταλ, τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλα για να μπορούμε να τυλίξουμε μέσα τις πατάτες. Ανοίγουμε μπροστά μας τα αλουμινόχαρτα σε επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίζουμε στο κέντρο τους λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Τοποθετούμε πάνω από τα καρυκεύματα σε κάθε αλουμινόχαρτο μία πατάτα την έχουμε χαράξει ελαφρά από προηγουμένος. Τυλίγουμε την κάθε πατάτα σφικτά μέσα στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να επιτρέπουν σε ένα μυτερό μαχαίρι να τις διαπεράσει με ευκολία (50 λεπτά με 1 ώρα περίπου).
Βγάζουμε από το φούρνο τις πατάτες και τις αφήνουμε να σταθούν με να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά το μπέικον χωρίς λάδι. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες και με ένα μυτερό μαχαίρι τις χαράσσουμε κατά μήκος χωρίς να τις κόψουμε εντελώς. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από την σάρκα της πατάτας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία τσέπη. Αλατοπιπερώνουμε την πατάτα ελαφρά και γεμίζουμε με μπέικον, μπρόκολο και τέλος από πάνω πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και επαναφέρουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες από το φούρνο και συνοδεύστε με μουστάρδα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)