Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ψάρι στο φούρνο με ελιές και σάλτσα ντομάτας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

3 σκελίδες σκόρδο
Ένα μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
2 κονσέρβες με ολόκληρες ντομάτες και το χυμό τους
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι
Λίγο ξίδι
4 φιλέτα λευκών ψαριών (πχ. τσιπούρα, λαυράκι, βακαλάος), χωρίς κόκαλα
Μια χούφτα μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα :
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεχωρίζουμε μερικά φύλλα βασιλικού από τα κοτσάνια τους και τα κρατάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κοτσάνια βασιλικού. Τρυπάμε την καυτερή πιπεριά μια φορά με ένα μαχαίρι για να μη σκάσει κατά το τηγάνισμα, και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, και προσθέτουμε τη ντομάτα, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την καυτερή πιπεριά. Με μια ξύλινη κουτάλα πολτοποιούμε τις ντομάτες μέσα στο τηγάνι. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας. Τέλος προσθέτουμε και μερικές σταγόνες ξίδι.
Προετοιμάζουμε και το ψάρι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί (περίπου 20×30 εκ.). Πασπαλίζουμε τα φιλέτα των ψαριών με λίγο αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές, και στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω από τη σάλτσα. Χτυπάμε δυνατά τις ελιές, χρησιμοποιώντας τη βάση ενός βάζου ή κάτι βαρύ, και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τα ψάρια. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού τα φύλλα βασιλικού που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε το ψαρι στο φουρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί καλά (για να το ελέγξουμε, καρφώνουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο παχύτερο μέρος του φιλέτου. Αν έχει πάρει ένα ωραίο λευκό χρώμα το ψάρι μας είναι έτοιμο).
Για να το σερβίρουμε, το συνοδεύουμε με πατάτες και μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)