Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κοτοπουλο στο φουρνο με αγκιναρες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μεγάλο λεμόνι ή δύο μικρά, πλυμένο καλά και κομμένο σε χοντρές φέτες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί (κατά προτίμηση ημίγλυκο)
1 κοτόπουλο ολόκληρο, περίπου 2 κιλά
4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες η κάθε μία σε τέσσερα κομμάτια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC.
Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι και λευκό κρασί στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες γύρω από το κοτόπουλο και περιχύνουμε τα υλικά μέσα στο ταψί με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτοπουλο στο φουρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο. Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα από την πέτσα του κοτόπουλου. Όσο ψήνουμε ανοίγουμε κατά διαστήματα το φαγητό μας και με ένα κουτάλι παίρνουμε τους χυμούς του φαγητού μας και περιχύνουμε με αυτούς το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ταψί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, ενώ κρατάμε τα λαχανικά μας ζεστά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό με τα λαχανικά στο ταψί και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με μία ωραία πατατοσαλατα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)