Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Σπανακοτυροπιτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμο σε μέγεθος περίπου 35Χ35εκ)
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο σπανάκι (ή 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο, το γευστικό αποτέλεσμα όμως δεν θα είναι το ίδιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί σας βρίσκετε διαθέσιμο)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Σησάμι (προαιρετικό)

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μειωθεί ό όγκος του και να γίνει ένα με το κρεμμύδι (4-5 λεπτά).
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σιγουρευτείτε ότι κρύωσε εντελώς το σπανάκι και προσθέστε στο τηγάνι το αυγό. Αν το σπανάκι είναι ζεστό το αυγό θα ψηθεί και αυτό θα καταστρέψει την συνταγή μας. Προσθέστε την φέτα και το κασέρι στο σπανάκι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.
Μοιράστε το φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μέρη για 4 ατομικές σπανακόπιτες. Στο κάθε μέρος, μοιράστε ίση ποσότητα γέμισης από το τηγάνι στο κέντρο του φύλλου. Κλείστε το φύλλο διπλώνοντας την μια πλευρά προς την άλλη και πιέζοντας τις άκριες με ένα πιρούνι. Δεν έχει σημασία τι σχήμα (ορθογώνιο ή τρίγωνο) θα έχει η πίττα σας φτάνει να είναι ερμητικά κλειστή.
Αλείφουμε πολύ ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο την κάθε πίτα από πάνω και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε πάνω σε κάθε πίτα λίγο σησάμι το οποίο βρέξαμε με νερό και στραγγίξαμε από προηγουμένως.
Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το από πάνω μέρος της κάθε πίτας. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)